Advocaat bij medische fouten

Advocaat bij medische fouten

Heeft u letselschade opgelopen door een medische fout? Dan is het van belang dat u een letselschade advocaat inschakelt die gespecialiseerd is in letselschade door medische fouten. Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. heeft verschillende specialisaties. Wij adviseren u graag op het gebied van letselschade veroorzaakt door verkeersongevallen,bedrijfsongevallen, medische fouten en overige letselschade. Hierbij kunnen wij u advies geven over het ongeval en of dit te verhalen is op de tegenpartij. Wij helpen uitsluitend hen die betrokken zijn geweest bij een ongeval en daarbij slachtoffer van letselschade zijn geworden.

Letselschade als gevolg van een medische behandeling

Uw zorgverlener is aansprakelijk voor de letselschade, wanneer u deze opgelopen heeft tijdens een medische behandeling. Er wordt dan gesproken van een medische fout. De schadeclaim kunt u schriftelijk indienen, hierin geeft u uitleg van de gebeurtenis, de medische fout en de schade die u heeft opgelopen. Bij dit type letselschade komen ook andere zaken kijken, wij weten hoe het proces in zijn gang gaat en stellen u hier graag van op de hoogte. Zo moet de medische fout vastgesteld worden door een medisch adviseur, dit gebeurt alleen als de zorgverlener onzorgvuldig heeft gehandeld. Is de zorgverlener in dienst van een andere partij, dan kan deze partij ook aansprakelijk gesteld worden.

Wat wordt er door de verzekering vergoed?

In de meeste gevallen is een zorgverlener of bijvoorbeeld het ziekenhuis verzekerd wanneer zij aansprakelijk zijn voor medische fouten. In dit geval heeft u direct contact met de verzekeraar om de aansprakelijkheid erkend te krijgen en ervoor te zorgen dat u de schadevergoeding uitbetaald krijgt. Het is daarom altijd aan te raden om zelf een letselschade advocaat voor medische fouten in te schakelen, zodat de medische schadeclaim om de juiste manier afgehandeld wordt.

Klacht indienen bij medisch tuchtrecht

Als u niet tevreden bent over het handelen van een zorgverlener, dan kunt u een tuchtklacht indienen bij een Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Er kan een klacht worden ingediend tegen een zorgverlener die geregistreerd staat in het BIG-register (beroepen in de individuele gezondheidszorg).

Heeft u meer informatie nodig of behoefte aan een persoonlijk gesprek? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over letselschade door medische fouten of staan u graag bij wanneer u slachtoffer van letselschade bent.

Maak a.u.b. uw keuze of

Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. logo
Reinboud Schoemaker Advocaat B.V.

Voor contact bel 0704043346