s-Gravenzande

Advocaat in s-Gravenzande bij verkeersongevallen

Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. in s-Gravenzande en omgeving kan u helpen wanneer u letselschade heeft opgelopen door een verkeersongeval. Wij zijn gespecialiseerd in alle vormen van letselschade, dus ook op het gebied van bedrijfsongevallen, medische fouten en overige letselschade.

Wanneer u letselschade opgelopen heeft, is het verstandig om een letselschade advocaat voor verkeersongevallen in te schakelen. Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. in s-Gravenzande helpt uitsluitend hen die betrokken zijn geweest bij een ongeval en daarbij slachtoffer van letselschade zijn geworden. Wij adviseren u graag op het gebied van letselschade, of u dit kunt verhalen op de tegenpartij en staan u indien nodig juridisch bij.

Verkeersongevallen

Het gaat hierbij om ongevallen die kunnen gebeuren in het verkeer. Hierbij wordt vaak gedacht aan een ongelijk waarbij twee partijen betrokken zijn. Echter kan dit ook een eenzijdig ongeval zijn, waarbij er bijvoorbeeld sprake is van een slecht wegdek of een onduidelijke wegsituatie. In dit geval kan de gemeente aansprakelijk gesteld worden. Bij dit soort ongevallen wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten schade:

  • Materiële schade: dit kunnen kosten zijn die u moet maken voor bijvoorbeeld medische behandelingen of beschadigde goederen.
  • Immateriële schade: dit is een emotionele vergoeding voor o.a. de geleden pij, de gederfde levensvreugde, hinder of ongemak.

Immateriële schade wordt ook wel smartengeldvergoeding genoemd. De hoogte hiervan is afhankelijk van de aard en ernst van het letsel, de periode waarin u niet kunt werken en of er mogelijk blijvende invaliditeit is. Het is belangrijk om zoveel mogelijk relevante informatie over het ongeval te verzamelen. Met deze informatie kunt u de schadeclaim indienen bij de tegenpartij. Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. in s-Gravenzande kan u daarbij helpen.

Wanneer u bij een fietsongeval betrokken bent valt dit ook onder verkeersongevallen. Dit kan bijvoorbeeld een ongeval zijn waarbij u op een (elektrische) fiets aangereden bent door andere deelnemers van het verkeer.

Welke bewijs stukken moet u verzamelen?

Na een ongeval is het als eerste belangrijk om een Europees schadeformulier in te vullen. Hier kunt u direct beide uw gegevens invullen en de situatie schetsen. Is de andere partij schuldig, dan is het belangrijk dat u dit kunt aantonen. De volgende bewijs stukken kunnen u hierbij helpen:

  • Schadeformulier
  • Politierapportage
  • Getuigenverklaring
  • Technisch onderzoek door een expert
  • Strafvonnis
  • Gegevens tachograaf

Heeft u hulp nodig bij het indienen van een schadeclaim? Of wilt u graag meer informatie over wij wat voor u kunnen betekenen in s-Gravenzande? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. logo
Reinboud Schoemaker Advocaat B.V.

Voor contact bel 0704043346