Letselschade door bedrijfsongeval

Letselschade door bedrijfsongeval

Heeft u letselschade opgelopen door een bedrijfsongeval, dan bent u bij Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in alle vormen van letselschade, dus ook op het gebied van verkeersongevallen, medische fouten en overige letselschade. Schade die u opgelopen heeft wanneer u onderweg was naar uw werk of wanneer u op uw werk was, valt onder de categorie bedrijfsongevallen (ook wel een arbeidsongeval genoemd). Dit soort ongevallen worden veroorzaakt door een externe factor. U struikelt over losliggende kabels en breekt hierbij uw enkel of een ongeval dat veroorzaakt wordt door een te hoge werkdruk. Wij adviseren u graag op het gebied van letselschade door een bedrijfsongeval en staan u indien nodig juridisch bij.

Werkgever of werknemer, wie is er aansprakelijk?

Als werkgever moet u zich aan bepaalde verplichtingen houden. Zo moet er een veilige werkomgeving voor de werknemers gecreëerd worden en dienen er duidelijk werkinstructies gegeven te worden. Voldoet u hier niet aan en krijgt een van uw werknemers een ongeval op het werk, dan is de kans groot dat u hiervoor aansprakelijk wordt gesteld. Een arbeidsongeval kan een fysiek en/of psychisch letsel veroorzaken. Een gebroken enkel kan bijvoorbeeld leiden tot medische kosten, reiskosten naar de medische behandeling en inkomensverlies. Is er sprake van een ernstig bedrijfsongeval, u kunt hierbij denken aan een ziekenhuisopname, blijvende invaliditeit of het overlijden van een van uw werknemers, dan bent u verplicht om dit te melde bij de Arbeidsinspectie. Zij zullen dan een onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. Dit rapport kan door beide partijen gebruikt worden.

Wanneer u zich aan de verplichtingen gehouden heeft of wanneer uw werknemer bewust roekeloos is geweest (dit moet wel aantoonbaar zijn), dan bent u als werkgever niet aansprakelijk.

Zorg voor de juiste bewijsstukken

Heeft u letselschade opgelopen door een ongeval dat op uw werk voorgevallen is, zorg dan altijd dat u voldoende bewijs verzameld én bewaard. Hierbij kunt u denken aan inkomstenspecificaties (om verlies van loon aan te tonen) en kosten die niet door uw verzekeraar worden vergoed (reiskosten, kosten rechtsbijstand et cetera).

Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen.

Maak a.u.b. uw keuze of

Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. logo
Reinboud Schoemaker Advocaat B.V.

Voor contact bel 0704043346