Ons kantoor verbaast zich er vaak over dat mensen met een rechtsbijstandverzekering niet weten waar ze recht op hebben. Cliënten doen zichzelf daarmee in onze ogen te kort. De juristen bij de rechtsbijstandverzekeraars moeten immers kleuren binnen de lijntjes van de polisvoorwaarden.
Omdat rechtsbijstandverzekeraars hun verzekerden niet altijd (volledig) informeren treft u hieronder een opsomming aan wanneer cliënten, kort gezegd, in beginsel niet te hoeven blijven bij hun rechtsbijstandverzekeraar als:
Ons kantoor krijgt vaak (telefonische) verzoeken van cliënten die niet tevreden zijn met hun rechtsbijstandverzekeraar. Wij staan die cliënten graag vrijblijvend te woord en kunnen heel snel beoordelen of zij in een van de bovengenoemde categorieën vallen.
Zo ja, dan helpen wij ze altijd verder.
Zo nee, dan voorzien wij deze cliënten graag van advies inzake de verdere behandeling van de zaak.
Soms worden wij zelfs gebeld door mensen bij wie het dossier al een jaar geleden door de rechtsbijstandsverzekering is gesloten. Ook dan kan het zo zijn dat bovenstaande punten gelden.
Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vooral contact met ons op, wij beantwoorden graag uw vragen.
Niet alleen verkeersongevallen zijn een oorzaak van verkeersletsel. Ook nalatigheid van gemeente of wegbeheerder, zoals bij achterstallig onderhoud van fietspad of trottoir, kan leiden tot letsel.
Als u letsel oploopt tijdens het uitoefenen van uw beroep, is er sprake van arbeidsletsel.
U kunt letselschade oplopen door een medische fout. Een arts kan een verkeerde diagnose stellen, of u op een voor u verkeerde wijze behandelen. Soms wordt een behandeling te laat ingezet of zelfs niet gegeven. Niet altijd hoeft het te gaan om een handelen. Ook kan het zijn dat u niet (voldoende) bent geïnformeerd over een bepaalde handeling.
Deze schades kunnen ontstaan door bijvoorbeeld sport- en spelongevallen, productaansprakelijkheid of veroorzaakt worden door dieren.