Veel mensen zijn ontevreden over hun rechtsbijstandsverzekeraar. Als er verschil van mening bestaat over de wijze waarop uw zaak wordt behandeld, of als u het niet eens bent met het oordeel van de rechtsbijstand verzekeraar dat er ‘geen redelijke kans op succes bestaat’ om uw schade te verhalen, dan kunt u een beroep doen op de geschillenregeling. Dat kan ertoe leiden dat een onafhankelijke derde (advocaat) wordt gevraagd een beoordeling te geven.
Op kosten van de rechtsbijstand verzekering (dus gratis) kunt u dan een eigen advocaat inschakelen om het standpunt van uw verzekeraar te laten toetsen. Als er geprocedeerd moet worden, heeft u altijd het recht op vrije advocaatkeuze. Dit is een grondrecht. U bepaalt zelf welke advocaat uw belangen zal behartigen, niet uw verzekeraar.
Wilt u graag meer informatie over rechtsbijstandverzekering? Neem vrijblijvend contact op, wij informeren u graag.
Niet alleen verkeersongevallen zijn een oorzaak van verkeersletsel. Ook nalatigheid van gemeente of wegbeheerder, zoals bij achterstallig onderhoud van fietspad of trottoir, kan leiden tot letsel.
Als u letsel oploopt tijdens het uitoefenen van uw beroep, is er sprake van arbeidsletsel.
U kunt letselschade oplopen door een medische fout. Een arts kan een verkeerde diagnose stellen, of u op een voor u verkeerde wijze behandelen. Soms wordt een behandeling te laat ingezet of zelfs niet gegeven. Niet altijd hoeft het te gaan om een handelen. Ook kan het zijn dat u niet (voldoende) bent geïnformeerd over een bepaalde handeling.
Deze schades kunnen ontstaan door bijvoorbeeld sport- en spelongevallen, productaansprakelijkheid of veroorzaakt worden door dieren.