Delft

Letselschade advocaat nodig in Delft?

Bent u betrokken geraakt bij een ongeval? Dan kan het zijn dat u letselschade heeft opgelopen. We noemen schade, letselschade wanneer er psychisch of lichamelijk letsel is door het toedoen van een ander. Dit kan zijn door een ongeval op straat, op het werk of thuis. Bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Delft en omgeving? Dat bent u bij Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. aan het juiste adres.

Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. kan u helpen wanneer u betrokken bent geweest bij een ongeval en daarbij slachtoffer van letselschade bent geworden. Wij geven u graag advies over waar u een vergoeding voor de letselschade kunt verhalen en staan u juridisch bij wanneer dit nodig is.

Welke verschillende soorten letselschade zijn er?

Veel mensen zien schade bij een auto ongeluk als letselschade. Dit is zeker een onderdeel van letselschade, maar er zijn vele andere manier waarop mensen letselschade oplopen. Grofweg kunnen we de meest voorkomende gevallen van letselschade onderverdelen in vier categorieën, namelijk: bedrijfsongevallen, verkeersongevallen, medische fouten en overige letselschade.

Wie is er aansprakelijk bij bedrijfsongevallen?

Er is sprake van een bedrijfsongeval wanneer u een ongeluk krijgt onderweg naar uw werk of wanneer u op het werk bent. Wanneer u een bedrijfsongeval krijgt is de werkgever altijd aansprakelijk en zal hij de schade van het bedrijfsongeval moeten vergoeden. Echter, er zijn gevallen wanneer de werkgever niet aansprakelijk is. Wanneer de werkgever kan bewijzen dat hij alle verplichtingen is nagekomen dan is hij niet aansprakelijk. Deze verplichtingen zijn het creëren van een veilige werkomgeving en het geven van goede werkinstructies. Daarnaast is de werkgever ook niet aansprakelijk wanneer aantoonbaar is dat de werknemer met opzet roekeloos is geweest. Bedrijfsongeval? Wij kunnen u juridisch bijstaan.

Verkeersongevallen

Bij verkeersongevallen wordt er vaak gedacht aan een ongeluk in het verkeer waarbij twee partijen betrokken zijn. Dit kan het geval zijn, waarbij de ene partij aansprakelijk is. Er komen echter ook verkeersongevallen voor waarbij het om een eenzijdig ongeval gaat. Dit kan komen door bijvoorbeeld een slecht wegdek of een onveilige wegsituatie. Reinboud Schoemaker Advocaat B.V., letseladvocaat in Delft, kan u helpen bij het aansprakelijk stellen van de gemeente.

Bij verkeersongevallen maken we onderscheid in twee soorten schade:

  • Materiële schade: dit zijn kosten die u moet maken voor bijvoorbeeld medische behandelingen of beschadigde goederen.
  • Immateriële schade: dit is een emotionele vergoeding voor o.a. de geleden pij, de gederfde levensvreugde, hinder of ongemak.

Medische fouten en overige letselschade

Wij zijn gespecialiseerd in alle vormen van letselschade. Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. staat ook voor u klaar wanneer u letselschade heeft opgelopen door medische fouten of overige letselschade.

Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen.

Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. logo
Reinboud Schoemaker Advocaat B.V.

Voor contact bel 0704043346