Leiden

Letselschade opgelopen? Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. in Leiden kan u helpen!

Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. is gespecialiseerd in alle vormen van letselschade. Wij staan voor u klaar in Leiden en omgeving wanneer u letselschade heeft opgelopen door bijvoorbeeld een medische fout of door een bedrijfsongeval.

Er zijn talloze manieren waarop u letselschade kunt oplopen. Letselschade is de schade die voortvloeit uit psychisch of lichamelijk letsel door toedoen van een ander. Bent u betrokken geweest bij een ongeval? Bijvoorbeeld op straat, in de auto, op het werk of thuis, in het ziekenhuis? Dan is er in sommige gevallen sprake van (letsel)schade. Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. helpt hen die betrokken zijn geweest bij een ongeval en daarbij slachtoffer van letselschade zijn geworden. Wij adviseren u graag op het gebied van letselschade, bijvoorbeeld of u dit kunt verhalen op de tegenpartij en staan u indien nodig juridisch bij. Wij maken graag een vrijblijvende afspraak op ons kantoor nabij Leiden.

Verkeersongevallen

Een verkeersongeval is al erg genoeg, wij ondersteunen u graag bij de eventuele letselschade als gevolg! Bij een verkeersongeval wordt vaak gedacht aan een ongeluk waarbij twee partijen betrokken zijn. Echter kan dit ook een eenzijdig ongeval zijn. Maar wie is er nou aansprakelijk voor de letselschade? In de meeste gevallen wordt er door onze juristen een proces-verbaal opgevraagd, daarin staat vermeld wat er precies gebeurd is. Hierbij wordt bijvoorbeeld in kaart gebracht over er sprake is van een slecht wegdek of een onduidelijke wegsituatie. In dit geval kan de gemeente aansprakelijk gesteld worden.

Bij dit soort ongevallen maken we onderscheid in twee soorten schade:

  • Materiële schade: dit kunnen kosten zijn die u moet maken voor bijvoorbeeld medische behandelingen of bij reparatie van beschadigde goederen.
  • Immateriële schade: dit is een emotionele vergoeding voor o.a. de geleden pij, de gederfde levensvreugde, hinder of ongemak.

Bedrijfsongevallen

Een arbeidsongeval is een ongeval dat plaatsvindt op het werk of tijdens werktijd. In principe is de werkgever altijd aansprakelijk en zal diens verzekeraar alle schade als gevolg van het bedrijfsongeval moeten vergoeden. Als de werkgever kan bewijzen dat hij alle verplichtingen is nagekomen, denk hierbij aan een veilige werkomgeving en goede werkinstructies, of wanneer de werknemer aantoonbaar met opzet roekeloos is geweest, dan is de werkgever niet aansprakelijk. Bent u slachtoffer van een bedrijfsongeval? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen.

Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. logo
Reinboud Schoemaker Advocaat B.V.

Voor contact bel 0704043346