s-Gravenzande

Reinboud Schoemaker, uw advocaat bij letselschade in s-Gravenzande!

Bent u betrokken geweest bij een ongeval, dan is er in veel gevallen sprake van schade. Dit ongeval kan overal gebeuren, op straat, in de auto, op het werk of thuis. Wordt u aangevallen door een hond? Dan kan het zijn dat u hier letselschade aan overhoudt. Letselschade is de schade die voortvloeit uit psychisch of lichamelijk letsel door toedoen van een ander.

Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. helpt uitsluitend hen die betrokken zijn geweest bij een ongeval en daarbij slachtoffer van letselschade zijn geworden in s-Gravenzande. Wij adviseren u graag op het gebied van letselschade, bijvoorbeeld of u dit kunt verhalen op de tegenpartij en staan u indien nodig juridisch bij.

De verschillende soorten letselschade

Er zijn verschillende manieren waarop u letselschade kunt oplopen. Veel mensen denken bij letselschade uitsluitend aan het krijgen van een auto ongeluk. Dit is echter niet de enige manier waarbij letselschade opgelopen kan worden. De meeste letselschades zijn onder te verdelen in vier categorieën:

Bedrijfsongevallen

Wanneer u onderweg naar uw werk of op uw werk bent en u krijgt een ongeval, dan is er sprake van een bedrijfsongeval. In principe is de werkgever altijd aansprakelijk en zal diens verzekeraar alle schade die het gevolg is van het bedrijfsongeval moeten vergoeden. Als de werkgever kan bewijzen dat hij alle verplichtingen is nagekomen, denk hierbij aan een veilige werkomgeving en goede werkinstructies, of wanneer de werknemer aantoonbaar met opzet roekeloos is geweest, dan is de werkgever niet aansprakelijk.

Verkeersongevallen

Dit zijn ongevallen die kunnen gebeuren in het verkeer. Hierbij wordt vaak gedacht aan een ongeluk waarbij twee partijen betrokken zijn. Dit kan echter ook een eenzijdig ongeval zijn, waarbij er bijvoorbeeld sprake is van een slecht wegdek of een onduidelijke wegsituatie in s-Gravenzande en omgeving. In dit geval kan de gemeente aansprakelijk gesteld worden. Bij dit soort ongevallen maken we onderscheid in twee soorten schade:

  • Materiële schade: dit kunnen kosten zijn die u moet maken voor bijvoorbeeld medische behandelingen of beschadigde goederen.
  • Immateriële schade: dit is een emotionele vergoeding voor o.a. de geleden pij, de gederfde levensvreugde, hinder of ongemak.

Medische fouten en overige letselschade

Wij zijn gespecialiseerd in alle vormen van letselschade. Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. staat ook voor u klaar in s-Gravenzande wanneer u letselschade heeft opgelopen door medische fouten of overige letselschade.

Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen.

Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. logo
Reinboud Schoemaker Advocaat B.V.

Voor contact bel 0704043346