Scheveningen

Advocaat bij letselschade in omgeving Scheveningen nodig? Reinboud Schoemaker Advocaat B.V.

Wanneer u letselschade heeft opgelopen tijdens een ongeval is het belangrijk dat u de juiste advocaat heeft die u op de juiste manier helpt. De definitie van letselschade is dat er schade is die voortvloeit uit psychisch of lichamelijk letsel door toedoen van een ander. Dit kan overal gebeuren, thuis, op het werk, op straat of in de auto. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld ook letselschade oplopen wanneer u aangevallen wordt door een hond.

Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. bevindt zich in omgeving Scheveningen en staat u bij wanneer u betrokken bent geweest bij een ongeval en hier letselschade aan over heeft gehouden. Wij staan u wanneer nodig juridisch bij en geven u advies over welke stappen u kunt nemen om de schade te verhalen op de tegenpartij.

Bij welke soorten letselschade kan Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. u helpen?

Vele mensen denken bij letselschade aan verkeersongevallen. Dit is echter niet de enige manier waarop u letselschade kunt oplopen. Er zijn drie categorieën waarin we de meest voorkomende letselschade kunnen onderverdelen, namelijk bedrijfsongevallen, verkeersongevallen en medische fouten. Verder spreken we over de categorie overige letselschade.

Letselschade door bedrijfsongevallen

We spreken van een bedrijfsongeval wanneer u op uw werk een ongeval krijgt of wanneer u onderweg naar uw werk een ongeval krijgt. In de meeste gevallen is uw werkgever aansprakelijk en kan de schade verhaald worden bij de verzekeraar van uw werkgever. Er zijn ook gevallen waarbij de werkgever niet aansprakelijk is. Dit is bijvoorbeeld wanneer de werkgever kan aantonen dat hij al zijn verplichtingen is nagekomen, zoals een veilige werkomgeving. Bovendien is de werkgever niet aansprakelijk wanneer hij kan aantonen dat de werknemer roekeloos gedraag heeft getoond.

Welke letselschade kunt u verhalen bij verkeersongevallen?

Verkeersongevallen zijn ongevallen die gebeuren in het verkeer. Dit kan gaan om een ongeval waarbij twee partijen betrokken zijn. Echter, het kan ook gaan om een eenzijdig ongeval. Denk bijvoorbeeld aan een slecht wegdek of een onveilige verkeersituatie. Eventuele kosten voor letselschade kunnen dan wellicht verhaald worden bij de overheid. Bij letselschade wordt het onderscheid gemaakt tussen materiële schade en immateriële schade. Bij materiële schade gaat het om kosten die gemaakt worden voor bijvoorbeeld beschadigde goederen of kosten voor medische hulp. Met immateriële schade bedoelen we de emotionele schade die geleden is. Denk bijvoorbeeld aan hinder, gederfde levensvreugde of gelden pijn.

Medische fouten en overige letselschade

Naast bovenstaande soorten letselschade kunt u ook letselschade oplopen door medische fouten. Dit is wanneer een zorgverlener onzorgvuldig heeft gehandeld. Naast deze drie hoofdgroepen zijn er nog vele andere manier waarop u letselschade kunt oplopen. Denk bijvoorbeeld aan schade door sport en spel of dieren.

Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. in omgeving Scheveningen is gespecialiseerd in alle vormen van letselschade. Wilt u graag meer weten over hoe wij te werk gaat of een vrijblijvende afspraak maken? Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer.

Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. logo
Reinboud Schoemaker Advocaat B.V.

Voor contact bel 0704043346