Rijswijk

Hulp bij verkeersongevallen in Rijswijk 

Bij een verkeersongeval zit de schrik er vaak goed in. Er is sprake van schade aan uw vervoermiddel en met een beetje pech heeft u ook letselschade opgelopen. Een dergelijke situatie vraagt om de ondersteuning van een advocaat bij verkeersongevallen in Rijswijk. Heeft u letselschade opgelopen bij een ongeluk in het verkeer? Reinboud Schoemaker helpt u weer op weg. 

Wat valt onder verkeersongevallen? 

Verkeersongelukken vinden altijd plaats als u onderweg bent. Bij een ongeluk in het verkeer kunnen meerdere partijen betrokken zijn, maar dat is niet altijd het geval. Ook bij een eenzijdig ongeval spreekt men van een verkeersongeval. De situatie waarin u verkeert, is van belang om te bepalen of er sprake is van aansprakelijkheid van de gemeente. Het is namelijk mogelijk dat uw ongeluk is ontstaan doordat de wegsituatie voor u niet duidelijk was. Ook rijden over een slecht wegdek kan een verkeersongeval in de hand werken. Het is de taak van de betreffende gemeente om zorg te dragen voor een goed wegdek. 

Welke schade loop je op bij een ongeval? 

Verreweg de meeste indruk maakt lichamelijk letsel of ongemak. Dit wordt immateriële schade genoemd en hiervoor kunt u een smartengeldvergoeding ontvangen. Zijn er roerende goederen kapot gegaan of heeft u geld moeten uitgeven voor een medische behandeling? Dit valt onder de categorie materiële schade. Is er sprake van een ongeval met een andere partij, dan is goed om het Europees schadeformulier ter plaatse in te vullen.  

Hoogte van smartengeldvergoeding 

Hoe groter de invloed op uw leven, hoe hoger het bedrag van smartengeld zal zijn. Is er iemand overleden of blijvend invalide geraakt na een verkeersongeval, dan heeft dit verregaande gevolgen. Welke situatie op u van toepassing is, bespreken we graag met u. Als u contact met ons opneemt, nemen we samen met u door welke bewijsstukken belangrijk zijn voor het verkrijgen van een vergoeding.  Hierbij kunt u denken aan de politierapportage, het schadeformulier en een technisch onderzoek dat door een expert is uitgevoerd. 

Reinboud Schoemaker Advocaat B.V. logo
Reinboud Schoemaker Advocaat B.V.

Voor contact bel 0704043346